For store børn

Trafiksikkerhed for de ældste elever

Lastbilkaravanen har en særskilt del, der henvender sig til elever i 5.-9. klasse. Statistikkerne viser nemlig, at de er blandt de mest udsatte i trafikken, fordi de i høj grad færdes på egen hånd.


Målet med Lastbilkaravanen for de ældste elever

Der er livsvigtige lektier at lære om trafiksikkerhed og lastbiler – også når man er teenager. Med Lastbilkaravanen får vi budskaberne til at sidde bedre fast under cykelhjelmen, når vi tager lastbiler, statistikker og huskeregler med ud til eleverne.


Gennem en anderledes skoledag skaber kampagnen opmærksomhed på trafiksikkerhed, og målet er at give eleverne stof til eftertanke, når de selv færdes i trafikken fremover. Målet er desuden, at de bruger et ekstra sekund på at tænke på sikkerhed og socialt ansvar, når de på egen hånd og sammen med andre færdes i trafikken.


Det er gratis for skoler at deltage i Lastbilkaravanen.


Når Lastbilkaravanen ruller ud

Eleverne får først og fremmest mulighed for at komme op i de lastbiler, der holder på pladsen. Herfra kan de opleve en chaufførs udsyn, og se den kritiske zone ved højre forhjul, der er markeret med en rød måtte. Samtidig kan de få en snak med lastbilchaufføren om, hvad de skal være særligt opmærksomme på, når de møder en lastbil i trafikken.


Magda og hendes band spiller lidt god musik fra scenen, der henvender sig til de ældste elever og dermed giver en god stemning på pladsen.  


Ud fra statistik fra Rådet for Sikker Trafik har vi udarbejdet en tip en 13’er, der har til formål at få de ældste elever til at reflektere over de regler, som statistikkerne viser, at deres målgruppe ikke altid overholder eller er opmærksomme på. Her dyster eleverne mod deres klassekammerater om at få flest rigtige.


Gennem en visualisering med et æg bliver eleverne bliver undervist i, hvilken forskel det gør i et styrt, om de kører med eller uden cykelhjelm.


Lastbilkaravanen har ved flere lejligheder haft besøg af landets siddende transportministre, der mødte op for at vise sin støtte til kampagnen. Her fik de ældste elever fik lov til at stille spørgsmål til transportministeren.


Hvem står bag Lastbilkaravanen?

Det er International Transport Danmark, der står bag Lastbilkaravanen. Vores medlemmer er vognmænd, og det er deres lastbiler, der kører ude på vejene og fylder, mens de fylder varer på hylderne i supermarkederne. Derfor har vi et socialt ansvar for at være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed, da det kan være med til at redde liv. Med vores kampagner ønsker vi at sætte fokus på lastbiler, trafiksikkerhed og skabe mere tryghed på vejene.